dinsdag 3 juli 2012

Na de sampler en de grijze blokjes quilt ben ik begonnen aan een enorme uitdaging: een quilt van de blokjes uit het boek Quilted Diamonds van Linda Franz. Er staan niet alleen prachtige blokjes in, maar het is ook een heerlijk boek om te lezen. Zeker als je leest dat chocolade een must-have voor de quiltster is! Een quilt van Jane Austen diende als inspiratie voor de quilt in het boek. De blokjes zijn gebaseerd op de blokken van Dear Jane en Barbara Brackmans's blockbase.


centrale blokken
De quilt in het boek heeft een middenstuk dat ik niet zo mooi vind. Ik heb voor iets anders gekozen. Een middenstuk van 9 blokjes die ik 200% heb vergroot. Daar omheen komen de ‘gewone’ blokjes in fris rood-wit. Er komen nog blauwe strips (vanaf nu ‘de randjes’ genoemd) tussen. Daarvoor moet ik nog stof uitzoeken.

centrale blokken en deel blokjes


o,o,o wat een mooie blokjes
Ik houd niet de volgorde van het boek aan. De mooiste en makkelijkste blokjes heb ik eerst gedaan. Wat nog errug lastig is, want alle blokjes zijn even mooi. Heel leuk zijn de verschillende technieken, zoals rechte stukjes aan elkaar, gebogen stukjen aan elkaar en applicatie. Ik kan me er helemaal op uitleven. Het laatste blokje dat ik klaar heb, is direct mijn meest favoriete…

1 opmerking:

Cybele's patch zei

Wat maak je al schitterende dingen! Het lijkt alsof je al jarenlang quilt.
Ik zet je blog in mijn blogrol, dan kunnen meer mensen van je mooie projecten genieten.